Wollegras 5, 8471 WH, Wolvega 0561-700228 info@lanpoint.nl

GoPaintball Shop

Project informatie

    • Omschrijving: Microsoft 365 omgeving voor GoPaintball.nl
    • Categorie: Microsoft 365
    • Relatie: GoPaintball
    • Oplevering: 04 Oktober, 2023

Microsoft 365 email omgeving voor GoPaintball.nl

GoPaintball.nl is al jarenlang de paintball specialist van Nederland. Opererend vanuit Leeuwarden worden dagelijkse vele orders paintballgear, markers, maskers, kleding en paintballs verstuurd naar klanten door heel Nederland. Alle goederen kunnen besteld worden via de online webshop van GoPaintball.nl

Vanwege de groeiende bekendheid en de vele orders die geplaatst worden groeide de vraag naar een professionelere e-mail oplossing. Deze oplossing moest er zowel voor zorgen dat het aantal binnenkomende spam berichten verminderd werd, maar moest er ook voor zorgen dat de e-mail op meerdere computer systemen gesynchroniseerd werd. Dit zodat er vanuit meerdere systemen bij de e-mailberichten te komen is. Het was dan ook noodzakelijk dat de e-mail berichten op al deze computer systemen gelijk zouden zijn.

Zodoende is er gekozen om de e-mailomgeving onder te brengen bij Microsoft. Door gebruik te maken van de Exchange Online functionaliteit van Microsoft 365 heeft Lanpoint er voor gezorgd dat e-mail op meerdere computer systemen uitgelezen kan worden. Daarnaast zijn SPF, DKIM en DMARC records ingesteld. Het SPF record helpt om e-mail spoofing te voorkomen. Het DKIM record voegt een digitale handtekening toe aan uitgaande e-mail berichten. Hiermee kan de ontvanger verifiëren of de email daadwerkelijk afkomstig is van GoPaintball.nl. Het DMARC record geeft duidelijke instructies aan de ontvangende mailserver over hoe om te gaan met e-mail berichten die niet voldoen aan de SPF- en DKIM-controles. Door SPF, DKIM en DMARC records toe te passen zorgt Lanpoint ervoor dat e-mails die verzonden zijn uit naam van GoPaintball.nl, betrouwbaar zijn en dat klanten en partners vertrouwd met GoPaintball kunnen communiceren.