Wollegras 5, 8471 WH, Wolvega 0561-700228 info@lanpoint.nl

Sport Connect Makkum

Project informatie

  • Omschrijving: Diverse ICT oplossingen voor Sport Connect
  • Categorie: Microsoft 365, Netwerk, VoIP, IT Beheer, Back-up
  • Relatie: Sport Connect
  • Oplevering: 05 Juni, 2023

ICT-oplossingen voor Sport Connect Makkum

Als IT-professional deel ik graag mijn recente project met Sport Connect, een sportschool in Makkum, Friesland. In dit project heb ik verschillende IT-oplossingen geïmplementeerd om hun bedrijfsvoering te versterken.

Allereerst heb ik een nieuwe Microsoft 365-omgeving geïntroduceerd om hun e-mail communicatie te optimaliseren. Dit stelt hen in staat om efficiënter te communiceren en te profiteren van de uitgebreide functies en beveiliging die Microsoft 365 biedt. Daarnaast hebben we SharePoint geïntegreerd om het delen en opslaan van bestanden binnen de organisatie te vereenvoudigen.

Voor de zekerheid van data-integriteit binnen Microsoft 365 heb ik ook 365 Total Back-up geïmplementeerd. Hierdoor beschikt Sport Connect altijd over een betrouwbare back-up van hun gegevens, waardoor ze met gemoedsrust kunnen opereren in geval van dataverlies of ongewenste wijzigingen.

Verder heb ik een nieuwe router, de Unify Dream Machine SE, geïnstalleerd. Hierop is een Unify U6 Pro Access Point aangesloten, dat via PoE wordt gevoed door de router. Dit elimineert de noodzaak van een aparte adapter voor het access point. Bovendien hebben we een 4G/5G-modem aan de router gekoppeld als secundaire internetverbinding. In het geval van een storing in de primaire verbinding, schakelt het systeem automatisch over naar de secundaire verbinding, zodat er altijd toegang tot internet is.

Voor effectief werkstation beheer en om ervoor te zorgen dat het systeem up-to-date blijft, heb ik Remote Monitoring & Management-software geïnstalleerd. Hiermee kan Lanpoint het werkstation op afstand monitoren en beheren, waardoor de prestaties en beveiliging worden geoptimaliseerd.

Daarnaast heb ik een nieuwe VoIP-omgeving gecreëerd om de bereikbaarheid van Sport Connect voor hun klanten te verbeteren. Deze oplossing is bedacht met het oog op toekomstige groei en uitbreiding, waardoor ze gemakkelijk kunnen aanpassen aan veranderende communicatiebehoeften.

Ik ben trots op de resultaten van mijn IT-project bij Sport Connect. Door geavanceerde technologieën en oplossingen te implementeren, hebben we de efficiëntie, beveiliging en communicatie binnen de sportschool verbeterd. Hierdoor zijn ze beter voorbereid op toekomstige groei en prestaties. Met 365 Total Back-up hebben we bovendien gezorgd voor een betrouwbare back-up van hun gegevens binnen Microsoft 365, waardoor hun waardevolle informatie te allen tijde veilig is.