info@lanpoint.nl Wollegras 5, 8471 WH, Wolvega 0561-700228

Professioneel (Wifi) Netwerkbeheer

Een professioneel en snel (wifi) netwerk is essentieel voor elk bedrijf, ongeacht de omvang. Een goed (wifi) netwerk is de ruggengraat van moderne communicatie en samenwerking. Of je nu een ZZP’er bent die een naadloze internetverbinding nodig heeft of een MKB-bedrijf dat afhankelijk is van draadloze netwerken voor dagelijkse activiteiten, Lanpoint staat klaar om jouw netwerkbehoeften te vervullen.

Diensten:

 • Netwerkontwerp en -planning:
  We creëren op maat gemaakte netwerkoplossingen die naadloos integreren met jouw bedrijfsdoelstellingen.

 • Netwerk implementatie:
  Lanpoint zorgt voor een sterk en veilig (draadloos) netwerk voor zowel medewerkers als gasten.

 • Beveiliging:
  Lanpoint implementeert robuuste beveiligingsmaatregelen om jouw netwerk te beschermen tegen bedreigingen van buitenaf.

 • Schaalbaarheid:
  Lanpoint realiseert netwerken die kunnen meegroeien met jouw bedrijf en aanpasbaar zijn aan veranderende behoeften.

 • Onderhoud en ondersteuning:
  Lanpoint staat staat klaar om eventuele problemen snel op te lossen en jouw netwerk soepel te laten draaien.
Lanpoint professioneel wifi netwerk heatmap
Wifi Heatmap

Klaar om je netwerk te verbeteren?

Veel gestelde vragen over een (wifi) netwerk

Bekabeld internet biedt doorgaans hogere snelheden en betrouwbaarheid in vergelijking met draadloos. Het is ideaal voor apparaten die zware bandbreedte nodig hebben of een constante verbinding vereisen.

Een snel en betrouwbaar wifi-netwerk vereist een goed ontwerp, juiste plaatsing van access points, gebruik van moderne apparatuur en periodiek onderhoud.

De 2,4 GHz-frequentie biedt een breder bereik, terwijl de 5 GHz-frequentie hogere snelheden en minder interferentie biedt. Het juiste kanaal hangt af van jouw behoeften.

Een VLAN, of Virtual Local Area Network, is een technologie waarmee je een fysiek netwerk kunt opdelen in meerdere virtuele netwerken op basis van logische criteria, zoals functie, afdeling of gebruiker. VLAN’s bieden verschillende voordelen voor netwerkbeveiliging.

Een Wifi Heatmap is een grafische weergave van de signaalsterkte en dekkingsgebieden van een draadloos netwerk. Het wordt vaak gebruikt om de kwaliteit en dekkingsbereik van een wifi-netwerk in een bepaald gebied visueel weer te geven.