Wollegras 5, 8471 WH, Wolvega 0561-700228 info@lanpoint.nl

Single Blog

  • Home
  • Waarom kiezen voor Microsoft 365 Business Premium?
Lanpoint Microsoft 365 Image

Waarom kiezen voor Microsoft 365 Business Premium?

Microsoft 365 is een van de meest gebruikte oplossingen voor de digitale werkplek door ZZP’ers en MKB’ers. Microsoft 365 biedt verschillende abonnementen, waaronder Microsoft 365 Business Standard en Microsoft 365 Business Premium. Maar waarom zou je nu kiezen voor Microsoft 365 Business Premium in plaats van Business Standard? Lees het in deze blog, Microsoft 365 Business Standard vs. Business Premium!

Business Standard vs. Premium: Wat zijn de verschillen?

De belangrijkste verschillen tussen de abonnementen Business Standard en Business Premium liggen voornamelijk op het gebied van informatiebeveiliging en apparaat beheer. Wanneer je veel of alleen maar in de Cloud werkt dan is het van groot belang om bedrijfs- en persoonsgevoelige informatie zo goed mogelijk te beschermen.

Microsoft 365 Business Standard

Microsoft 365 Business Standard is het bekende Office-pakket van Microsoft, aangevuld met functies voor organisaties. De standaard applicaties, zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access en Publisher, worden aangevuld met bedrijfsspecifieke applicaties en services, waaronder Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business, Microsoft Teams en Microsoft Bookings. Met dit abonnement kun jij vergaderingen organiseren voor maximaal 300 deelnemers, intern en extern chatten en gezamenlijk bestanden bewerken. Met een mailbox van 50 GB per gebruiker, de mogelijkheid om bijlagen tot 150 MB te versturen, en tot 1 TB aan opslag in OneDrive voor Bedrijven, biedt Microsoft 365 Business Standard flexibiliteit en toegankelijkheid.

Microsoft 365 Business Premium

Bovenop de services van Business Standard biedt Microsoft 365 Business Premium Office-apps en krachtige Cloud services voor het MKB. Dit abonnement combineert productiviteitsmogelijkheden met uitgebreide beveiligings- en beheerfuncties om bedrijfsgegevens op diverse apparaten te beschermen. Zo biedt Business Premium toegang tot onder andere Intune, Microsoft Defender en Azure Information Protection.

De voordelen van Microsoft 365 Business Premium

Intune: Geavanceerd apparaatbeheer

Intune is een Cloud gebaseerd beheerplatform dat on-premise domeincontrollers of groepsbeleid vervangt. Het stelt beheerders in staat regels in te stellen en instellingen te configureren op persoonlijke en organisatie-eigendommen, apps te implementeren en verifiëren, bedrijfsgegevens te beschermen en te zorgen dat apparaten en apps voldoen aan beveiligingsvereisten.

Azure Information Protection: Geavanceerde informatiebeveiliging

Met Azure Information Protection kun je e-mails, documenten en gevoelige gegevens die buiten de organisatie worden gedeeld controleren en beveiligen. Classificatie- en beschermingsinformatie kunnen worden toegevoegd voor gegevensbescherming, ongeacht waar gegevens worden opgeslagen of met wie ze worden gedeeld.

Functionaliteiten van Business Standard & Premium

Hieronder zijn de belangrijkste verschillen op een rij gezet. Voor meer informatie over Business Premium klik hier.

Microsoft 365 BusinessStandardPremium
Maximum aantal gebruikers300300
Office-toepassingen
Word, Excel, PowerPoint en Outlook
Word, Excel, PowerPoint
Outlook, Access, Publisher
Word, Excel, PowerPoint
Outlook, Access, Publisher
Inbegrepen servicesOneDrive, Exchange, Share-
Point, Microsoft Teams
OneDrive, Exchange, Share-
Point, Microsoft Teams
Zakelijke e-mail, agenda en contactpersonen
met een postvak van 50-100 GB per gebruiker
Webversies van Office: Word,
Excel en Powerpoint
Volledig geïnstalleerde Office-apps
op 5 telefoons, 5 tablets en 5 pc’s of Macs per gebruiker
Bestanden opslaan en delen
met 1 TB opslag in OneDrive
Hub voor samenwerken met Microsoft Teams
Online (video)vergaderen in HD, voor max.
300 personen met Microsoft Teams
Intranet en teamsites
voor het hele bedrijf met SharePoint
Microsoft Defender voor bedrijven
Geavanceerde bescherming tegen dreigingen
endpoint, app- en email-beveiliging
Azure Information Protection
Toegangsbeheer tot bedrijfsgegevens
met Information Rights Management.
Volledige Intune-mogelijkheden
voor iOS, Android en Mac

Conclusie: Microsoft 365 Business Standard vs. Business Premium

Kiezen voor Microsoft 365 Business Premium biedt aanzienlijke voordelen voor bedrijven, vooral vanwege de geavanceerde beveiligings- en beheerfuncties die het biedt. Met toegang tot tools zoals Intune en Azure Information Protection kunnen bedrijven hun gegevens effectief beschermen, waarbij ze tegelijkertijd profiteren van de productiviteitsmogelijkheden van het volledige Office-pakket. Als bedrijf is het essentieel om te investeren in de juiste tools voor informatiebeveiliging, en Microsoft 365 Business Premium biedt precies dat.

Meer informatie over Microsoft 365? Neem vrijblijvend contact op.