info@lanpoint.nl Wollegras 5, 8471 WH, Wolvega 0561-700228

Proactief Werkplekbeheer

Proactief beheer is essentieel geworden voor elk bedrijf, ongeacht de omvang. Werkplekbeheer is het beheren, onderhouden en optimaliseren van de werkplekken die jouw medewerkers dagelijks gebruiken om hun werk te doen. Dit kan een computer zijn op kantoor, een digiboard in de klas of een laptop op de bouw.

Of je nu een ZZP’er bent met een enkele werkplek, een school of een MKB-bedrijf met meerdere werkstations, werkplekbeheer van Lanpoint is ontworpen om jouw IT-omgeving soepel en veilig te laten functioneren. Lanpoint wil jou bevrijden van de zorgen over technologie, zodat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is.

Inbegrepen:

Lanpoint werkplekbeheer

Kies vandaag nog voor proactief werkstationbeheer

Veel gestelde vragen

Werkplekbeheer is het beheren, onderhouden en optimaliseren van werkstations en laptops die medewerkers gebruiken voor hun dagelijkse werk. Inbegrepen zijn software-updates, beveiligingsmaatregelen, probleemoplossing en meer om ervoor te zorgen dat werkstations efficiënt en veilig blijven draaien.

Regelmatig werkplekbeheer vermindert de kans op downtime door problemen te voorkomen voordat ze zich voordoen. Het verbetert ook de beveiliging door ervoor te zorgen dat software-updates en antivirusbescherming actueel zijn, wat de algehele productiviteit en efficiëntie van medewerkers verbetert.

De keuze tussen remote of on-site werkplekbeheer hangt af van jouw specifieke behoeften. Remote beheer is handig voor snelle oplossingen, terwijl on-site onderhoud persoonlijke aandacht biedt. Daarom is een combinatie van beide vaak de meest effectieve aanpak.

Werkplekbeheer richt zich op individuele computers en laptops die door medewerkers worden gebruikt, terwijl serverbeheer zich richt op de centrale servers die gegevens en applicaties hosten. Beide zijn belangrijk voor een goed functionerende IT-omgeving en worden vaak samen aangeboden om een naadloze werking te garanderen.

Werkplekbeheer is geschikt voor bedrijven van elke omvang. Zelfs kleine bedrijven kunnen profiteren van efficiënter IT-beheer en betere beveiliging door werkplekbeheerdiensten in te zetten.

Software-updates en beveiligingspatches moeten regelmatig worden toegepast, bij voorkeur zodra ze beschikbaar zijn. Dit vermindert de kwetsbaarheid voor beveiligingslekken en houdt jouw systemen up-to-date met de nieuwste functies en verbeteringen. Kies je voor werkstationbeheer van Lanpoint dan zal dit periodiek, automatisch uitgevoerd worden.